Digitointi

Digitoimme arvokkaat muistosi

Pelasta kuvamuistosi ajan hampaalta!

Vanhojen tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt - siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä. Kun digitointi on tehty, on syytä huolehtia myös varmuuskopioinnista. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat formaatinmuutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja ohjelmistojen avulla.

Kaikkein nopeiten tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy ammattinauhurilla, jossa on muun muassa aikavirhekorjain, ja digitointi voidaan tehdä onnistuneesti.

Kaitafilmeissä tapahtuu vuosikymmenien kuluessa värimuutoksia, joita voidaan korjata luonnollisemmaksi digitointivaiheessa. Myös vanhojen filmien haurastuminen voi aiheuttaa katkeilua digitointivaiheessa ja huonosti tehdyt liitokset voivat katkeilla, joka aihauttaa digitointivaiheessa ongelmia.

Digitointipalveluiden toimitusaika on noin kolme viikkoa.

Videokasetit (VHS, MiniDV, beta...) Katso hinnat
Kaitafilmit (8mm, 16mm) Katso hinnat
Äänitteet Katso hinnat
Muistikorttivideot Katso hinnat
Diat, valokuvat ja negatiivit Kysy hinta liikkeestämme
Tule käymään liikkeessämme tai tilaa kuvat kätevästi netistä!Tilaa netistä!